Julkaistu 11.6.2018

Digitransitin geokoodausrajapinta nyt myös QGIS:ssä

SUOMEN PARAS GEOKOODAUSRAJAPINTA

Tiesitkö, että todennäköisesti Suomessa parhaiten toimiva geokoodaus-rajapinta on toteutettu HSL:n ja Liikenneviraston yhteisessä Digitransit-projektissa?

Suomen paras? Kyllä vain.

Digitransitin geokoodausrajapinta hyödyntää useita aineistoja: Väestörekisterikeskuksen rakennusten osoitetietojaOpenStreetMapin osoitetietoja ja Maanmittauslaitoksen avoimen datan maastotietokannan paikannimistöä.

Miten voin itse hyödyntää tätä rajapintaa?

Toteutimme tätä varten QGIS 3:lle lisäosan, jolla voit hakea osoitteita ja paikkoja Digitransit-geokoodaus-rajapinnan kautta ja lisätä siajintipisteet kartalle helposti.

Yllä olevassa kuvassa on haettu Gispon toimiston sijainti. Sivussa tarkempi kuva hakukäyttöliittymästä. Lisäosassa on myös QGIS:n prosessointituki ja Gispollahan on tähän liittyen myös online-kurssi QGIS:n paikkatietoprosessien mallintamisesta ja tehostamisesta. Jotta saat lisäosan käyttöön, niin pitää sinun ainakin toistaiseksi noudattaa GitHub-sivullamme olevaa asennusohjetta. Ehtiessämme saatamme tarjota lisäosan QGIS:n yleisen lisäosarekisterin kautta.

Jos taas olet osaava koodari, niin voit toki hyödyntää Digitransit-geokoodaus-rajapintaa suoraan itsekin ja koska QGIS-lisäosamme on avointa koodia, niin myös sen kehittämiseen voi osallistua.

Jos itselläsi on jokin QGIS-lisäosatoive mielessä, ota meihin yhteyttä ja jutellaan lisää!

Profiilikuva

Gispo Oy

Gispo on vuonna 2012 perustettu suomalainen paikkatietoalan yritys, jonka kolme verstasta sijaitsevat Helsingissä, Turussa, Joensuussa ja Tukholmassa. Tiimimme selvittää paikkatieto-ongelmat avoimen lähdekoodin ratkaisuilla.