Julkaistu 21.1.2019

Parkkihaukka-karttasovelluksen kehitys

Nuuksion parkkipaikkojen saatavuutta valvovan Parkkihaukka-palvelun web-karttasovelluksen kehittäminen. Sovellus näyttää käyttäjälle rajapinnan kautta saadut reaaliaikaiset kamerakuvat Nuuksion parkkialueilta ja sisältää myös alueen joukkoliikenneaikataulut sekä retkeilyreitit ja -kohteet.

Gispon toteuttaman karttasovelluksen avulla voi seurata tilannetta parkkipaikalle asennettujen live-kameroiden kautta. Karttasovelluksella kävijä pystyy klikkaamaan haluamaansa parkkipaikkaa ja tarkastamaan sen hetkisen tilanteen kyseisellä alueella. Samalla sovelluksella käyttäjä pystyy myös tarkastamaan bussiliikenteen pysäkkikohtaiset aikataulut, joten myös joukkoliikenteen hyödyntäminen alueelle helpottuu.

Sovellus toteutettiin Perille asti -hankkeen (Parkkihaukkakamerat) ja VAMOS! -hankkeen (karttakäyttöliittymä) yhteiskokeiluna, josta vastaa VTT.

Karttasovelluksen kehityksessä on käytetty Vue.js JavaScript-frameworkkia, Bootstrap-käyttöliittymäkirjastoa sekä Leaflet-kirjastoa karttakäyttöliittymän toteuttamiseen.

Asiakas: VTT / Espoon kaupunki
Toteutusajankohta: 06-09/2018
Tilaajan yhteyshenkilöt:
Tuomo Kinnunen, VTT

Profiilikuva

Gispo Oy

Gispo on vuonna 2012 perustettu suomalainen paikkatietoalan yritys, jonka kolme verstasta sijaitsevat Helsingissä, Turussa, Joensuussa ja Tukholmassa. Tiimimme selvittää paikkatieto-ongelmat avoimen lähdekoodin ratkaisuilla.